Wat is WordPress?

Een uitleg voor beginners

Wat is WordPress? Kort gezegd is WordPress de eenvoudigste en tegelijkertijd meest populaire manier om je eigen website of blog te creëren.  Het is zelfs zo dat 43.3% van alle websites die je op Internet vindt, draait op WordPress. Inderdaad – ruim één op de drie websites die je bezoekt worden waarschijnlijk aangedreven door WordPress.

Op een meer technisch niveau: WordPress is een opensource systeem voor content management met een GPLv2-licentie, wat inhoudt dat iedereen de software van WordPress gratis kan gebruiken of wijzigen. Een content management system is in principe een hulpmiddel, ook wel een tool genoemd, die het beheren van belangrijke elementen van je website vergemakkelijkt – de inhoud oftewel content – en je hoeft eigenlijk geen kennis van programmeren te hebben.

Het eindresultaat is dat dankzij WordPress iedereen een website kan bouwen – en daar hoef je zelfs geen developer voor te zijn.

Voor welk type website kun je WordPress gebruiken?

Vele jaren geleden was WordPress voornamelijk een hulpmiddel bij het opzetten van blogs. Voor het maken van traditionele websites werd het minder gebruikt. Maar dit klopt al lang niet meer. WordPress heeft de kerncode gewijzigd en dankzij een enorm aanbod aan plugins en thema’s kun je nu met WordPress allerlei soorten websites opzetten.

WordPress is nu bijvoorbeeld de stuwende kracht achter een groot aantal bedrijfswebsites en blogs. Bovendien is het tegenwoordig de populairste manier om een e-commerce winkel op te zetten! Met WordPress kun je van alles en nog wat creëren:


Geplaatst

in

door